Ana içeriğe atla

Bilim için El Ele Projesi ve Mesleki Eğitim Faaliyetleri

Tarih:  -

 

Değerli Öğretmenlerimiz,

TED Üniversitesi ve European Schoolnet iş birliği ile Ankara’da başlayan “Bilim için El Ele” Projesi ve Mesleki Eğitim Faaliyetleri hakkında sizleri bilgilendirmek ve eğitimlere davet etmek istiyoruz.  

“Amgen Teach: Bilim için El Ele” Ankara’daki okullarda görev yapan Fen Bilimleri, Kimya ve Biyoloji öğretmenlerinin araştırma-sorgulama tabanlı uygulamalar konusunda bilgi, deneyim ve yeterliliklerini artırmayı hedefleyen, European Schoolnet tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen bir projedir. Proje kapsamında, 2014/2015 eğitim-öğretim yılı Eylül ayında her branştan 50 öğretmenle hizmetiçi eğitim faaliyetleri düzenlenecektir.

Eğitimler, TED Üniversitesinde yapılacaktır. Her branş için 01-03 Eylül ve 08-10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 3’er günlük eğitimlere 25’er kişilik kontenjan belirlenmiş olup, katılımcıların belirlenmesinde ön başvuru zamanı önceliği gözetilecektir. Toplam başvuru sayısının kontenjanı aşması durumunda, projenin devam eden yıllarındaki eğitimler için kayıtlar veri tabanında tutulacak ve başvuru sahipleri bu konuda bilgilendirilecektir. Eğitimler için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği gibi, katılan öğretmenlere ücret ödenmeyecektir. Ancak, eğitimler süresince katılımcılara öğle yemeği, aralarda ikramlar ve araç park yeri sağlanacaktır.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan izinler doğrultusunda eğitimlere katılan öğretmenler, eğitimler sırasında izinli sayılacaklar ve eğitimi tamamlayan öğretmenlere Ankara MEM ve European Schoolnet onaylı sertifikalar sunulacaktır.

Projeye katılmak isteyen öğretmenlerimiz için başvurular www.amgenteach.eu adresi üzerinden, 16 Temmuz 2014 Çarşamba günü başlamış olup, 15 Ağustos 2014 Cuma gününe kadar devam edecektir. Başvuru sırasında sizin için uygun olan tarih aralığını göz önünde bulundurarak sadecebir tarih aralığını seçmeniz gerekmektedir.

İlginiz için teşekkürler.


Prof. Dr. Murat Günel
Proje Yürütücüsü

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için;
Burcu Kılıç: kilic.burcu@metu.edu.tr

Ezgi Yeşilyurt: ezgi.yesilyurt@metu.edu.tr