Ana içeriğe atla

Türkiye’de Çocuk Olmak II - Çocuk İstismarı Semineri

Tarih:  -

Konum:  Ahmet Ersan Konferans Salonu

Türkiye’de Çocuk Olmak 2-Çocuk İstismarı
TEDU400

Program Akışı
Yasemin Tezgiden Cakcak - Öğretmenlik Mesleği, Öğretmen Eğitimi ve Çocuk İstismarı
Saadet Özkan - Cesaret ve Değişim
Dilara Alkan - Bir Çocuğun Gözünden Çocuk İstismarı

  • 1 Aralık 2017
  • Saat: 13.00
  • Ahmet Ersan Konferans Salonu

 

  • Konuşmacıların Özgeçmişleri

Yasemin Tezgiden Cakcak

1979 yılında Afyon’da dünyaya gelmiştir. 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık bölümünü kazandı. Üniversite öğrencisiyken bölüm hocalarının desteğiyle kitap çevirmeye başladı. İlk kitap çevirisi, İslam’ın Ekonomik Yüzleri 2002 yılında İletişim Yayınları tarafından yayınlandı. Sonraki yıllarda sosyal bilimler alanında kitap ve makaleler çevirmeye devam etti.Yıldız Teknik Üniversitesi’nde formasyon programına katılmış ve formasyon almıştır. İngilizce öğretmeni olarak iki yıl Afyon’da çalışmıştır.Ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yaklaşık 5 yıl İngilizce okutmanı olarak görev yapmıştır. 2006 yılında Bilkent Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde yüksek lisans yapmıştır. Halen ODTÜ Yabancı Diller Eğitimi bölümünde çeviri, metot, öğretmenlik uygulaması ve eleştirel pedagoji dersleri vermekte ve eleştirel eğitim alanında çalışmalarını sürdürmektedir

Saadet Özkan


1978 de İzmir de doğanSaadet Özkan, Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Ve İletişim bölümünden  mezunudur.  Kişisel Gelişim Uzmanlığı, yaşam koçluğu, öğrenci koçluğu, performans koçluğu, Trainers Training,Quantum, Gestalt Therapy, Hypnosıs master, vb alanlarında uzmanlıkları vardır ve bu alanlarda yaptığı çalışmalarla birçok ödül kazanmıştır. Şu an çeşitli alanlarda sosyal sorumluluk projelerinde gönüllülük yapmakla birlikte,  Ulusal Çocuk İttifakı Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanılığını yapmaktadır.

Dilara Alkan

Dilara Alkan Haziran 1995'te Karaman'da bir öğretmen ve hemşirenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailesinin mesleği sebebiyle bir çok okul değiştirdi. Balıkesir'in Bandırma ve Gönen ilçelerinde ailesiyle birlikte yaşadıktan sonra babasının vefatı sebebiyle son olarak Manisa'nın Akhisar ilçesine taşındılar. Akhisar'da ilkokul ve ortaokul eğitim hayatını tamamladıktan sonra Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okudu. İnsanlara yardım etme ve onları anlama isteği doğrultusunda psikoloji okumaya karar verdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde psikoloji öğrenimine başladı. Bir dönem ODTÜ Psikoloji Topluluğu'nun aktif üyeliğini yaptı. Ankara Gönüllü Takımı'nda aktif görev aldı. Öğrenim hayatı sürecinde Erasmus programı çerçevesinde yarım dönemini Avusturya'da geçirdi. Şu an dördüncü sınıf psikoloji öğrencisi olarak ODTÜ'de öğrenim hayatını sürdürüyor.