Ana içeriğe atla

“Avrupa Gönüllü Hizmeti" Bilgilendirme Toplantısı

 

“AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Programı'na göre EDU401 Topluma Hizmet (Community Service) adlı ders kapsamında öğrencilere topluma hizmet, aktif vatandaşlık, gönüllülük ve sivil toplum kuruluşları gibi kavramlar tanıtılmakta ayrıca öğrencilerin topluma hizmet projeleri yürütmeleri beklenmektedir.

Öğrencilerimizin, toplum hizmeti yürütmenin sivil hayata ve kendilerine olası katkısı; yerel, ulusal ve uluslararası gönüllülük faaliyetlerinin kişilere ve topluma olası etkileri konularında ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla, ülkemizde Avrupa Gönüllü Hizmeti (European Voluntary Service-EVS) faaliyetini yürüten Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) katkısıyla 19 Ekim 2017 tarihinde Avrupa Gönüllü Hizmeti (EVS) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Üniversitemiz öğretim üyelerinden Vesife Hatısaru, AB Hibe Programları: Erasmus+ hakkında; Türkiye Ulusal Ajansı uzmanlarından Emirhan H. Aslan, Avrupa Gönüllü Hizmeti (EVS) hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıda Üniversitemiz İngilizce Dil Okulu okutmanlarından Ahmet Taşkın Taş ise oldukça verimli bir deneyim paylaşımında bulundu.