TEDU400 Seminerleri: Değişim Seninle Başlar!

TEDU400 "DEĞİŞİM SENİNLE BAŞLAR!" SEMİNERİ

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü tarafından 28.02.2018 Çarşamba günü 14:00-16:00 saatleri arasında  “Değişim Seninle Başlar!” konulu toplumsal gönüllülük odaklı bir etkinlik düzenlendi.

Ahmet Ersan Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe farklı üniversitelerden gelen katılımcıların yanı sıra, Üniversitemiz akademik personeli ve öğrencilerinin ilgisi büyük oldu. Etkinlikte Eğitim Fakültemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı öğrencilerinden Ayşe Elif Kayacık “Minik Eller” projesi kapsamında yapmış olduğu etkinlikleri, İrem Atasever ve Elvan Şentürk “Çocuklar için Cinsiyet Eşitliği” projesi kapsamında yapmış oldukları etkinlikleri, Tuçe Tuba Akkaya ve Aylin Ceylan ise “Çocuğunu Okula Getir” projesi kapsamında yapmış oldukları etkinliklerin sunumlarını yaptılar. Sonrasında ODTÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda görev yapmakta olan Arş. Gör. Sinem Demirci sunumunu gerçekleştirdi. Demirci, “Okula Yüz Verin” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri paylaştı. Son konuşmacı Bireysel Eğitim Gönüllüsü Arif Aygündüz, bugüne kadar içerisinde yer aldığı sosyal sorumluluk projelerini ve kurmuş olduğu “ODTÜ Geleceğimiz Fonu” ile ilgili detayları paylaştı. Ayrıca konuşması sırasında sahneye davet ettiği ODTÜ Çevre Mühendisliği öğrencisi ve ODTÜ Geleceğimiz Fonu bursiyeri Sinan Özhan Kaya, fon sayesinde hayatında meydana gelen değişimden bahsetti. Gönüllü olmak ve değişimi başlatarak başka insanların hayatlarına dokunmak üzerine harekete geçmenin önemi üzerine konuşulan bu etkinlikte, değişimi başlatan insanlarla bir arada olmak ve hikayelerini paylaşmak üzere ev sahipliği yapmış olmak bizim için büyük bir mutluluk...