Türkiye’den Dört Bilim Projesi Bulgaristan’da

TEDU Bilim Projesi

TÜRKİYE'DEN DÖRT BİLİM PROJESİ BULGARİSTAN'DA

12 Mart 2016 tarihinde TED Üniversitesinde gerçekleştirilen Ulusal Bilim Festivali’nde seçilen 4 okul, 09-12 Mayıs 2016 tarihlerinde Bulgaristan’ın Plovdiv Üniversitesinde Türkiye’yi temsil edecek.

Ulusal Bilim Festivali; Avrupa Birliği Komisyonu'nca desteklenen, yürütücülüğünü TED Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Günel’in yaptığı; İngiltere, İtalya, Slovakya, Türkiye, Bulgaristan, Fransa, Slovenya, Almanya, Yunanistan, İrlanda, Ürdün ve Gürcistan ortaklığında gerçekleştirilen "Zincir Reaksiyon (Chain Reaction)" projesi kapsamında düzenlenen bir etkinliktir. Festivalin amacı, öğrenciler tarafından geliştirilen bilim projelerinin bilimsel bir toplulukla buluşturulup fikir alışverişi yapılmasını sağlamaktır.

12 Mart 2016 tarihinde TED Üniversitesinde gerçekleştirilen Ulusal Bilim Festivali'nde öğrencilerin hazırladığı 50’ye yakın bilim projesi bilim severlerle buluştu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda seçilen öğrenci grubu, 09-12 Mayıs 2016 tarihlerinde Bulgaristan’nın Plovdiv Üniversitesinde düzenlenecek olan Uluslararası Bilim Festivali'nde projelerini sunarak Türkiye’yi temsil edecekler. Ayrıca, değerlendirmede ilk dörde giren projelelerin öğretmenleri, aynı tarihlerde yine Plovdiv Üniversitesinde gerçekleşecek olan Öğretmen Çalıştayı'na katılarak öğrencilere bilimi sevdirecek etkili uygulamalar konusunda fikirlerini uluslararası bir platforma taşıma ve eğitim alma fırsatı bulacaklar.

Plovdiv Üniversitesinde gerçekleştirilecek Öğretmen Çalıştayı TED Üniversitesi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Murat Günel, Kutlu Tanrıverdi ve Gülşah Özkan’dan oluşan proje ekibi tarafından 12 ülkeden 60 öğretmenlere yönelik yürütülecek.