Hakkımızda

Hızla dönüşen bir dünyada eğitim açısından bakıldığında değişmeyen tek gerekliliğin, nitelikli öğretmen eğitimi olduğuna inanan ve bu konuda öncü bir rol üstlenen TEDÜ Eğitim Fakültesi, 2012 yılında; Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programlarına ilk öğrencilerini almıştır. Bu programlara 2015-2016 öğretim yılında İngilizce Öğretmenliği, 2017-2018 öğretim yılında da İlköğretim Matematik Öğretmenliği programları eklenmiştir. Fakültemiz, 2016-2017 öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. Fakültemiz halen aşağıdaki 5 lisans;  programıyla öğretimine devam etmektedir.

Lisans Programlarımız:

Lisansüstü Programlarımız:

Yükseköğretimde “fark yaratma”ya odaklanan TED Üniversitesi, öğretmen eğitiminde de fark yaratacaktır. TEDÜ Eğitim Fakültesi, çoğu yurt içi veya yurt dışındaki tanınmış üniversitelerden doktora derecesi almış, uluslararası deneyim sahibi güçlü akademik kadrosuyla, geleceğin entelektüel, geniş ufuklu ve lider öğretmenlerini yetiştirme amacındadır. Nasıl ki Türk Eğitim Derneği (TED), ilköğretim ve ortaöğretim için Türkiye’de bir model oluşturmuşsa, Eğitim Fakültesi de öğretmen eğitiminde iyi örnekler ortaya koyacaktır.

TEDÜ Eğitim Fakültesi, %100 İngilizce eğitim, yan dal eğitimi, çift anadal eğitimi, Erasmus Değişim Programı kapsamında Avrupa’nın saygın üniversitelerinde öğrenim görme olanağı, lisans öğrencilerine bilimsel araştırma desteği, TED Okullarında öğretmenlik uygulaması gibi kurumsal özellikleriyle öğrencilerine dünya standartlarında, teknolojinin entegre olduğu modern eğitim ortamlarında, uygulama ağırlıklı ve keyifli bir eğitim sunmaktadır.

Sizi de, bu akademik yolculuğumuzda TEDÜ Eğitim Fakültesi Ailesi'ne katılmaya ve Fakültemizin zenginliklerini keşfetmeye davet ediyoruz.