Prof. Dr. Figen Çok 14. EARA Konferansı Başkanı Seçildi!

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYEMİZ PROF. DR. FİGEN ÇOK 14. EARA KONFERANSI'DA BAŞKANLIĞI YÜRÜTMEK ÜZERE GÖREVE BAŞLADI!

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyemiz Figen Çok, 03-06 Eylül 2014 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşen 14. Avrupa Ergenlik Araştırmalar Derneğinin (EARA) Konferansı'nda Eylül 2014 ve Eylül 2016 tarihleri arasında başkanlığını yürütmek üzere göreve başladı.

AVRUPA ERGENLİK ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ (EARA)

EARA, bilimsel açıdan ergenlik dönemini inceleyen çok disiplinli akademik bir kuruluştur. 1988 yılında Paris'te bir toplantıyla bir araya gelen uluslararası ergenlik araştırmacıları tarafından resmen 1991 yılında kurulmuştur. Her iki yılda bir konferansları, bülteni ve çeşitli bilimsel etkinlikleri olan kuruluşun son konferansı, 03-06 Eylül 2014 tarihlerinde TED Üniversitesi tarafından Çeşme'de düzenlenmiştir. Figen Çok, 1996 yılında EARA Dernek Üyesi, 2006 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olmuş ve 2012'de seçilmiş Başkanı olmuştur.

Ayrıntılı bilgi için EARA web sayfası ziyaret edilebilir. (http://www.earaonline.org/)