EduAction 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği

Tarih:  -

24 KASIM 2017 ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAM AKIŞI

Anıtkabir Programı

• Hocalarımızın katılımıyla Anıtkabir ziyareti, çelenk bırakıma töreni, anı defterine yazı yazılması ve dönüş.
    • Yeni Kampüs C kapısında (Kurtuluş Parkı'na bakan kapı) buluşma ve Çok Katlı Otopark önünden servisle hareket edilecektir.
    • Saat: 11:00
      • Toplanma Saati: 10:20
      • Bireysel ulaşım sağlayacaklar 11:00'den önce Anıtkabir'de hazır bulunmalıdır.

TEDÜ 400 – Köy Enstitüleri ve Öğretmenlik Üzerine

• Saat:14:00-15:00
  • Ahmet Ersan Konferans Salonu

Sayın konuğumuz, Köy Enstitüsü Mezunu ve Emekli Öğretmen Hüseyin Kızılırmak’ın konuşma taslağı aşağıdaki gibidir.

1. Toplumun Köy Enstitülerine ve mezunlarına bakış açısı nasıldı?
  2. Mezun olduktan sonra görev yerleri nerelerdi?
  3. Görülen eğitimin, öğretmenliğe katkısı nelerdi?
  4. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında verilen eğitim nasıldı?
  5. Yeni mezun olacak, şimdiki öğretmenlere önerileriniz nelerdir?

Hüseyin Kızılırmak’ın Özgeçmişi

1930 yılında Erzincan’ın Kemah ilçesinin Doğanbeyli Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İlköğretimini Doğanbeyli Köyü İlkokulunda bitirmiştir. 1944 yılında Sivas’ınYıldızeli ilçesinde Pamukpınar’da açılan Köy Enstitüsüne başlamıştır, 1948 yılında bu okuldan mezun olmuştur.

1948-1956 yıllarında Erzincan ve Kemah Köylerinde öğretmen olarak görev yapmıştır. 1967 yılında kendi isteğiyle Ankara’ya atanmıştır. 1969-1977 yılları arasında çeşitli ilkokullarda müzik öğretmeni olarak çalışmıştır ve Çankaya İlkokulu'ndan müzik öğretmeni olarak emekli olmuştur.