Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı, TEDÜ Mimarlık Fakültesi’ne Konuk Oldu

Okul Öncesi Eğitimi Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı, TED Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerine Dr. Öğr. Üyesi Bilge İmamoğlu tarafından verilen “Mimari Tasarım III” dersi kapsamında, alan uzmanı olarak davet edildi. Derste öğrencilere verilen görev, çevresine her anlamda entegre olmuş ve 7 gün 24 saat yaşayan bir okul öncesi ve lise binası tasarlamaktı. Dr. Saranlı, bu kapsamda TEDÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerine bir eğitim mekanı tasarlamada yararlanabilecekleri eğitim kuramları, farklı bakış açıları ve pedagojik yaklaşımın nasıl olması gerektiği konularında bilgi ve deneyimlerini sundu. Eğitim Fakültemiz ve Mimarlık Fakültemiz arasındaki bu tarz disiplinlerarası ortaklıkların mimarlık öğrencilerimizin ilgili okul binasını tasarlayıp, sunacakları final jürilerinde de görev alarak devam ettirilmesi planlanmaktadır.