"Eğitimi Demokratikleştirmek" Konferansı Düzenlendi

EĞİTİMİ DEMOKRATİKLEŞTİRMEK KONFERANSI

20-21 Nisan 2019 tarihleri arasında Eğitim Fakültemiz tarafından 700 katılımcının yer aldığı "Eğitimi Demokratikleştirmek" temalı bir konferans düzenlendi. Konferans, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yüksel Kavak’ın konuşmasıyla başladı. Ardından konferansın ana konuşmacısı Prof. Dr. Michael W. Apple konuşmasını yaptı ve soruları yanıtladı.

Matthew Knoester'in konuşmasıyla devam eden Konferansta, "Türkiye'de Eğitimi Demokratikleştirmek" ve "Demokratik Eğitim Uygulamaları" başlıklı iki panel gerçekleştirildi. İlk panelde Prof. Dr. Cennet Engin Demir, Akif Pamuk, Ankara BBOM Eğitim Kooperatifi Ortağı ve Sinan Erdoğan; ikinci panelde ise Meraklı Kedi Okulu Öğretmenleri Cansu Er Ün, Leyla Gülay ve Erdal Güler yer aldı. Konferansın ikinci gününde ise çok sayıda atölye çalışması yapıldı.