Prof. Dr. Yüksel Kavak "Dekanlar Paneli"nde konuştu...

Prof. Dr. Yüksel Kavak, VI. International Euasian Educational Research Kongresi’nde, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma BIKMAZ, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarıkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan'nın da katıldığı "Nasıl Bir Öğretmen İstiyoruz? Öğretmen Yetiştirmede Değişimler ve Dönüşümler" başlıklı “Dekanlar Paneli’nde konuşmuştur. Dr. Kavak, yükseköğretimde kalite konusundaki dönüşüm çabaları ve bunların eğitim fakültelerine yansımaları üzerinde durmuştur. Bu bağlamda, eğitim fakültelerinin akreditasyon konusunda daha aktif olmaları, öğretmen eğitiminde standartlar, kalite güvencesi ve akreditasyon konularında daha fazla araştırma ve yayın yapmalarını vurgulamıştır.