Ana içeriğe atla

Rektörümüzden Mesaj Var...

Tarih:  Date

"Sevgili Öğrenciler,

Ülkemiz ve Dünya, yeni tip Koronavirüs’ün (COVID-19) neden olduğu bir pandemi ile karşı karşıyadır. Hem küresel düzeyde, hem de ulusal düzeyde büyük bir mücadele verilmektedir. Bu salgın, yaşamımızdaki tüm ezberleri bozdu; günlük yaşamımız ile ilgili planlar yapamıyoruz, okula gidemiyoruz, kafede arkadaşlarımız ile buluşamıyoruz gibi günlük yaşamımızın pek çok rutinini tamamen kaybettik. Salgının ne kadar süreceğinin ve nasıl yayılacağının getirdiği belirsizlikler aynı zamanda kendi günlük yaşamımızda kontrol duygusunu kaybetmemize de neden oluyor. Kontrol duygusunu kaybetmek de beraberinde kaygı, korku ve hatta öfke duygularını yaşamamıza yol açıyor. Bu duyguları hepimiz farklı düzeylerde deneyimliyoruz. Ancak, tüm bu belirsizlikleri olumluya çevirmek de mümkün. Günlük yaşamın rutinleri nedeniyle yapamadığımız pek çok şeyi yapma fırsatı veren bir dönemdeyiz. Hepimizin kütüphanesinde alıp okuyamadığımız pek çok kitap vardır. Benim epey var. Onları okuma zamanı. Bu sürecin, ailelerimiz ile daha fazla zaman geçirme fırsatı sağladığını da unutmayalım.

Bu süreçte en önemli şey sağlığınız... Lütfen salgın hastalığa karşı gerekli tüm önlemleri alınız. Sağlık Bakanlığı’nın virüsten korunma ile ilgili uyarılarını ve önerilerini dikkate alınız. Evde kalınız, kalabalık ortamlardan uzak durunuz. Sosyal medyadaki bilgi kirliliğinden de uzak durunuz. Doğruluğu şüphe uyandıran, provokatif bilginin bize hiçbir yararı yok. Sadece kaygı ve korkularımızı artırıyor. Önerim tüm bunlardan uzak durunuz.

Yukarıdaki cümleleri okuduktan sonra sizlerden “uzaktan eğitim de bizde stres yaratmayacak mı” sorusunu duyar gibi oluyorum. “Yaratmayacak”. Evet, başlangıçta sisteme bağlanmakta, programı kullanmakta bazı zorluklarımız olacaktır; ancak tüm bu sorunlar kısa sürede çözülecektir. Uzaktan eğitim süreci, hepimizin yaşamında yeni bir süreç. Aslında tüm dünya için yeni bir süreç. Uzaktan eğitim, ulusal ya da uluslararası düzeyde sınırlı sayıda ders için kullanılan bir platform. Ancak, tüm Üniversitenin uzaktan eğitime geçtiği uygulama, dünyada da bir ilk. Uzaktan eğitimde amacımız eğitim öğretim süreçlerimizi mümkün olduğu kadar kesintiye uğratmamak. Bu süreç, hem biz hocalar hem de sizler için yeni bir deneyim olacak; süreçte çok şey öğreneceğiz. Uzaktan eğitim, sağlığımızı koruyarak eğitim öğretim faaliyetlerimizi belirli ölçülerde sürdürmemizi sağlayacak.

Uzaktan eğitim programımızın alt yapısı özellikle Bilgi Teknolojileri Birimimiz çalışanlarının özverisi ile çok kısa sürede tamamlandı. Bu sayede 23 Mart Pazartesi günü uzaktan eğitime başlayabileceğiz. Bu yapıyı kurmak, böylesi bir eğitimin ilk aşamasını oluşturuyor. Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tam olarak tutmayacağının farkındayız. Eksik yanlarımızı, normal eğitime geçtiğimizde telafi edebiliriz. Bu süreçteki asıl güçlük bu eğitimi bilemediğimiz bir süre boyunca ve TED Üniversitesine yakışır şekilde sürdürmektir. Bunun için tüm paydaşlarımıza ama başta siz öğrencilerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Yaşamımızdaki belirsizliklerin yoğun olduğu bu günlerde uzaktan eğitim, sizlerin çabaları ve özverileri sayesinde başarılı olacaktır. Önümüzdeki günler hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. TED Üniversitesinin öğrencileri olarak sizlerin, dünya ve ülkemiz bu süreci atlatırken sorumluluklarınızın bilincinde olacağınıza inancımız tam.

Sevgili öğrenciler, unutmayın sağlığınız her şeyden daha önemli. Sağlık söz konusu olduğunda gerisi teferruat… Risk almayın, kendinizi koruyun.

TED Üniversitesi öğrencileri olarak her zaman bizlere destek oldunuz ve sorumluluklarınızı yerine getirdiniz. Bu süreçte de destekleriniz için hepinize şimdiden teşekkür ediyor, en kısa sürede sağlıklı günlere dönmemizi diliyorum.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. H. Belgin AYVAŞIK
Rektör"