Ana içeriğe atla

"Toplum Ruh Sağlığını Korumada Psikolojik Danışmanın Rolü" Paneli Yapıldı!

Tarih:  Date

 

EduAction Öğrenci Topluluğu tarafından ruh sağlığı ve koruyucu ruh sağlığı çalışmalarına dair bilgi ve farkındalığı arttırmak adına 10 Ekim Cumartesi günü “Toplum Ruh Sağlığını Korumada Psikolojik Danışmanın Rolü” başlıklı panel gerçekleştirildi. Geniş bir katılımla gerçekleşen yayın Webinar üzerinden yapıldı.

Panel TED Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Olcay Yılmaz moderatörlüğünde, TED Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Nilüfer Havva Voltan Acar, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Işık, ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Haskan Avcı’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Panelde konuşmacılar tarafından ruh sağlığı ve ruh sağlığı problemlerinin toplumda anlaşılır kılıp farkındalığı arttırmanın önemini vurguladı. Ayrıca psikolojik danışma ve rehberliğin ruh sağlığını korumada ve ruh sağlığı hizmetlerinde ki önemine dikkat çekildi. Bunun yanında ruh sağlığı ve psikolojik danışmaya dair güncel konulara dair bilgi paylaşımında bulunuldu. Panel sonu TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yüksel Kavak yayına katılarak panelistlerimize ve izleyenlere selamlarını ve teşekkürlerini iletti.