TEDU400 Seminerleri: "Neden Matematik Öğreniriz?"

Tarih:  -

Konum:  Ahmet Ersan Konferans Salonu

NEDEN MATEMATİK ÖĞRENİRİZ?

“Hesap yapmayı neden öğrenmemiz gerektiğini anlıyorum. Aslında bir süper markette kasada o bile halloluyor. Peki diğer tüm bu ekstra konuları neden öğrenmek zorundayız?”

“Birçok kişi matematiğin çok önemli olduğunu düşünüyor; neden ki... öğrendiğimiz matematiğin büyük kısmını yaşantımızda kullanmıyoruz. Neden ihtiyacımız olmayacak şeyleri öğreniyoruz?”

Bu ve benzer sorulara temel teşkil eden noktanın, insanların matematiği algılayışlarındaki farklılıklar olduğu söylenebilir. Peki; bu algıları değiştirebilmek, herkes için ortak bir matematik algısı yaratabilmek ve insanların matematiğin yaşamdaki gerekliliğini fark etmesini sağlayabilmek mümkün olabilir mi?

Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Vesife HATISARU ve Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Engin ÖZKAN olarak, sizlerle bu konuyu tartışalım istiyoruz.

Bize göre keyifli olacak bu buluşmaya, konuya ilgi duyan herkesi bekleriz.