Eğitimde Engelleri Aşmak Sempozyumu Gerçekleştirildi...

Eğitimde Engelleri Aşmak Sempozyumu Gerçekleştirildi

TEDÜ EduAction Topluluğu ve  Engelsiz TEDU Birimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında 6 Aralık 2019 Cuma günü “Eğitimde Engelleri Aşmak” konulu bir sempozyum gerçekleştirdi. TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Onur Özmen moderatörlüğünde gerçekleşen ilk oturumda Şeyma Büyükurvay, İdil Seda Ak ve Bülent Tekin engelli insanların haklarından bahsederken; TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tülin Haşlaman moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci ve üçüncü oturumlarda ise Rabia Aytek, Canan Aytek, Sibel Kancaoğlu ve Kenan Önalan kendi hayatlarından dinleyicilere örnekler sundular. Herkese açık olan sempozyumda yaklaşık 150 katılımcı yer aldı. Panellerin konusu konuklarımızın otizmli ve görme engelli olma gibi 'engelleri' ile yaşamı deneyimlerken engelleri nasıl aştıkları üzerine paylaşımları içermektedir. TED Üniversitesi Ahmet Ersan Konferans Salonunda gerçekleştirilen bu sempozyum herkesin katılımına açık tutuldu.