Fakülte Okul İşbirliği Kapsamında Mentor Öğretmenler Yetiştirme Toplantısı

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından fakülte-okul işbirliği çerçevesinde yürütülen öğretmenlik uygulaması derslerinde mentor öğretmenlerin yetiştirilmesi ile ilgili  izlenecek yolun belirlenmesi, mevcut sorunların tartışılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla 6 Aralık 2018 tarihinde MEB Beşevler Kampüsünde toplantı yapıldı. Ankaradaki öğretmen yetiştiren kurumların fakülte-uygulama koordinatörlerinin ve temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Fakülte Uygulama Koordinatörümüz Doç. Dr. Sibel Balcı ve Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Toker’in de hazır bulundu. Toplantıda 19 Kasım tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK arasında imzalanan Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Koordinasyon ve İş birliği Protokolü’nün ilgili maddeleri tartışıldı. 2457 sayılı Yükseköğretim Kanununun Öğretmenlik Uygulaması ile ilgili maddeleri ele alındı ve mentor öğretmenlerin yetiştirilmesi ile ilgili ilkeler üzerinde duruldu.