‘‘Kız Çocuklarını Anlamak’’ Başlıklı TEDU 400 Semineri Gerçekleştirildi!

"KIZ ÇOCUKLARINI ANLAMAK’’ BAŞLIKLI TEDÜ400 SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında TEDU EduAction Öğrenci Topluluğu ve SDSN Öğrenci Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘‘Kız Çocuklarını Anlamak’’ adlı çevrimiçi TEDU 400 semineri, 12 Ekim 2020 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Webinar üzerinden gerçekleştirilen yayında, UNFPA Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya ve Sosyal Hizmet Uzmanı Emrah Kırımsoy konuşmalarını gerçekleştirdiler.

UNFPA (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu) Program Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya, çocuk yaşta erken ve zorla evliliklerin sağlık yönünden risk ve olumsuz sonuçlarından bahsederken; Sosyal Hizmet Uzmanı Emrah Kırımsoy, erken yaşta evlendirilerek eğitim hakkı elinden alınan kız çocuklarının yaşadığı çeşitli psikolojik ve sosyal sorunları ele aldı.

Konuşmacılar sunumlarında kız çocuklarına karşı ayrımcı tutum davranışların ve çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesinde eğitimcilere büyük rol düştüğünün altını çizdi. Geniş katılım sağlanan etkinlik, soru-cevap bölümü ile son buldu.