Doç. Dr. Ufuk Balaman’ın Erasmus+ Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

ufukbalaman

Doç. Dr. Ufuk Balaman’ın Erasmus+ Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi öğretim üyesi Doç. Dr. Ufuk Balaman’ın yürütücülüğünü yaptığı “Digital Transformation of Language Teacher Education with Data Informed Evidence (DigiLTE)” başlıklı Erasmus+ KA220 HED projesi, Ulusal Ajans tarafından 250.000€ fona hak kazanmıştır.

Proje, TED Üniversitesi, Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde, Linköping University (İsveç), Potsdam University (Almanya), International University of Catalonia (İspanya), ve Bartın Üniversitesi (Türkiye) ortaklığında ve TED Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ufuk Balaman koordinatörlüğünde gerçekleşecektir.

Dr. Balaman’ın Konuşma Çözümlemesine Dayalı Dijital Ortamlarda Dil Öğretmeni Yetiştirme konusundaki çalışmaları ekseninde, proje ortaklarının sınıf içi söylem ve dil öğretmeni yetiştirme konularındaki ortak araştırma ve uygulama yetkinlikleri doğrultusunda, DigiLTE projesi

• özgün bir yabancı dil sınıf içi etkileşimi video bütüncesi oluşturacak,
  • ilgili bütünceyi Konuşma Çözümlemesi araştırma yöntemiyle inceleyerek dijital ortamlarda açık erişimli etkileşimsel kataloglar ortaya koyacak,
  • ilgili katalogların dil öğretmeni yetiştirme amacıyla video inceleme toplantıları ve ders planlama toplantıları yoluyla uluslararası gruplar halinde yabancı dil aday öğretmenlerine sunacak,
  • edinilen öğretmen öğretmesi çıktılarını Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında inceleyecek ve sonuç olarak
  • Öğretmen Yetiştirme alanında dijital dönüşüme yönelik veriye dayalı kanıtlar sunacaktır.

Projenin açılış toplantısı önümüzdeki aylarda TED Üniversitesi, Eğitim Fakülte ev sahipliğinde gerçekleşecektir.