Matematik Öğretmenliği Öğrencileri 17. Cahit Arf Konuşması için ODTÜ'de!

13 Ekim 2022 Perşembe günü, dünyaca ünlü Türk Matematikçi Cahit Arf’in doğum günü haftası olması vesilesiyle Cahit Arf’in görev yapmış olduğu ODTÜ Matematik Bölümü’nde Arf Konuşmalarının 17.si gerçekleştirildi.

Bu yıl ki davetli konuşmacı sayılar teorisi alanında uzman olan Massachusetts Institute of Technology Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Andrew Sutherland idi.

Günümüzde özellikle şifreleme alanında önemi olan meşhur Diophantine denklemleri üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılışında Ordinaryus Prof. Dr. Cahit Arf’in hayatıyla ilgili bilgilere yer verilen ve çok yoğun bir ilginin olduğu ve ODTÜ Matematik Bölümü Cahit Arf amfisinde gerçekleşen bu tarihi konuşmaya, TEDU Maths-up topluluğunun organizasyonu ile Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Elif Medetoğulları ile birlikte üniversitemizin Mühendislik, Mimarlık, Eğitim, Fen Edebiyat gibi farklı fakültelerinden yaklaşık 45 öğrencisi katıldı.

arf