Prof. Dr. Belgin Elmas TED Mersin Koleji Velileri ile Buluştu...

belginelmas

TED Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Belgin Elmas 2 Aralık 2023 tarihinde TED Mersin Koleji velileri ile “Anadil edinimi ve Yabancı Dil Öğretimi” konulu bir seminer gerçekleştirdi.

Anadil edinimi ne zaman başlar, süreç nasıl işler, yabancı dil öğretim sürecinde neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız, çocuklarımızda ders çalışma alışkanlığını geliştirmek için okul ve aileler neler yapabilir konularında teorinin uygulamaya nasıl dönüştürülebileceğini anlatan Elmas, velilerin kendi evlerinde çocukları ile neler yapabileceklerini konuştu. Anaokulu ve İlkokul velilerinin sabah, Ortaokul ve Lise velilerinin ise öğleden sonraki oturuma katıldıkları seminerde yaş gruplarına uygun paylaşımlar yapıldı. Her iki oturum da ailelerin çocuklarının yabancı dil öğrenim sürecindeki beklentilerinin bilimsel veriler ışığında değerlendirilmesi ve anne babaların çocukları ile nasıl sağlıklı bir iletişim kurabilecekleri paylaşıldı. Velilerin de seminere kendi hayatlarından örnekler ve sorular ile aktif bir katılım sağladığı seminer oldukça verimli geçti.

belginelmas

belginelmasGörsel kaldırıldı.Görsel kaldırıldı.